خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/09/06 - 09:22
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس : فرهنگی
انتقاد محفوظی از نحوه تخصیص اعتبارات برای حفط میراث فرهنگی:

آثار تاریخی در سایه بی‌توجهی و کم لطفی دولت‌ها نابود خواهند شد/ دولت میراث‌فرهنگی را مهم‌تر از نفت بشمارد

رئیس فراکسیون فرهنگ عمومی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بی توجهی دولت به مسائل و موضوعات فرهنگی و آثار تاریخی کشور، گفت: دولت باید میراث‌فرهنگی را مهم‌تر از نفت بشمارد و فراتر از فصل‌های بودجه‌ای مصوب، از درآمد نفت برای صیانت از میراث‌‌ ایران اسلامی مایه بگذارد.

سیدمجتبی محفوظی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در مورد عدم اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبارات بودجه عمرانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به وزارتخانه مربوطه، گفت: از دولتی که به میراث‌فرهنگی خود احترام نمی‌گذارد نمی‌توان انتظار داشت آینده خوبی را در تمام حوزه‌ها رقم بزند، هر کشوری به تاریخ و قدمت میراث‌فرهنگی که از گذشته باقی مانده احترام بگذارد و پیشینه تاریخی خود را حفظ خواهد کرد، فراموش نکنیم ایران امروز از گذشتگان ما به ارث رسیده و بسیار ارزشمند است.



نماینده مردم آبادان و اروندکنار در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه میراث‌ فرهنگی ریشه در فرهنگ و قومیت هر کشوری دارد، افزود: امروز آثار باستانی در سایه بی توجهی و کم لطفی دولت‌ها در مرحله نابودی است، دولتی که به میراث فرهنگی خود اهمیت ندهد یعنی نسبت به قومیت، ریشه و تاریخ خود بی توجه است؛ اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه سالانه برای حفظ میراث‌ فرهنگی نه تنها پرداخت نشده بلکه با بهانه‌هایی همچون کمبود منابع بر وسعت بی‌اهمیتی میراث‌فرهنگی دامن زده است؛ دولت باید صد در صد اعتبارات اختصاص داده شده به حوزه میراث‌فرهنگی را به وزارتخانه مربوطه بپردازد.



اگر میراث تاریخی را از دست بدهیم چیزی برای آیندگان نخواهیم داشت​



رئیس کمیته میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از بی‌توجهی دولت به آثار تاریخی و باستانی کشور، اظهار داشت: حدود 1500 میلیارد تومان برابر با 1.5 همت رقم چندان بزرگی نیست که دولت ناتوان در پرداخت آن باشد، لذا در این کم کاری هیچ توجیهی قابل قبول نیست دولت در حال حاضر در راستای این مسئله قصور روشن داشته است و در خصوص میراث‌فرهنگی کوتاهی عدیده‌ای؛ اگر میراث تاریخی را از دست بدهیم چیزی برای آیندگان نخواهیم داشت.



محفوظی، با بیان اینکه حدود 3 ماه دیگر تا پایان سال باقی نمانده است، یادآور شد: دولت تلاش کند اعتبار مد نظر قرار گرفته برای میراث‌فرهنگی را پرداخت کند، بنده به عنوان رییس کمیته میراث‌فرهنگی و گردشگری مجلس شورای اسلامی از مسیرهای قانونی سعی می‌کنم تا علت و چرایی عدم تخصیص اعتبارات را پیگیری کنم.



چرا باید کمبودها را از صندوق میراث‌فرهنگی و مسائل فرهنگی برداشت کنیم​



رئیس فراکسیون فرهنگ عمومی مجلس شورای اسلامی، کمبود اعتبارات را بهانه همیشگی دولت دانست و گفت: چرا کمبود اعتبارات برای موضوعات فرهنگی و میراث‌فرهنگی کشور معمول است و چرا اعتبارات اختصاص داده شده به این حوزه‌ها در بسیاری از مواقع تخصیص داده نمی‌شود و دولت از پرداخت آنها طفره می‌رود، از همه مهمتر چرا باید کمبودها را از صندوق میراث‌فرهنگی و مسائل فرهنگی برداشت کنیم، همه موضوعات مطرح شده سوالاتی است که اذهان عمومی را درگیر کرده است.



ریال‌ها و دلارهای دریافتی حاصل از نفت کجا هزینه می‌شود؟



محفوظی با تاکید بر اینکه دولت باید در آمدهای خود را شفاف سازی کند؛ اظهار داشت: دولتمردان طی سال 1402 مصاحبه‌های مختلفی مبنی بر بهبود وضعیت درآمدی دولت در رسانه‌های متعدد داشتند که همگی را به نوعی با افتخار اعلام کردند که طبق آمار و ارقام از افزایش درآمد مالیاتی کشور به بیش از 3 برابری خبر دادند، حتی با خرسندی تمام از آزاد سازی 30 الی40 میلیارد دلار پول‌های بلوکه شده ایران نوید بهبود وضعیت افتصادی کشور را اعلام کردند و در سال‌جاری از افزایش رشد نفت نسبت به سال‌های گذشته پرده برداشته، باید مشخص شود این همه ریال و دلار کجا هزینه می‌شود؟ چه زمانی قرار است آمار و ارقام اعلامی از درآمدها شفاف سازی شود.



درآمدهای حاصل از مالیات 3 برابر شده است



وی در ادامه تاکید کرد: امروز حداقل‌های اختصاص داده شده به موضوعات فرهنگی، هنری و میراث فرهنگی تخصیص داده نمی‌شود، درآمدهای حاصل از فروش نفت در کجا هزینه می‌شود که با کسری بودجه مواجهیم و تورم بالای 50 درصدی را تحمل می‌کنیم؛ پول‌های بلوکه متعلق به سال‌های گذشته است و درآمد مالیاتی هم 3 برابر شده است و قیمت نفت نیز چندین برابر سال‌های گذشته است پس مشکل کجاست که ما با مشکلات مالی و اقتصادی عدیده‌ای مواجه هستیم؟



این نماینده مجلس، خطاب به رییس‌جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه، گفت: رئیس جمهور محترم و رئیس سازمان برنامه و بودجه آیا می‌توانند پاسخگوی درآمدهای حاصل از دولت باشند که مشخص شود در کجا هزینه می‌شود؟ درآمدهای خدادادی حاصل از منابع طبیعی و سایر منابع درآمدی کشور کجا صرف شده که میراث فرهنگی از حداقل‌های مورد نیاز وزراتخانه ‌های خود در حوزه فرهنگ و هنر و میراث فرهنگی عاجز است.



نظاره‌گر تخریب روز به روز آثار فرهنگی هستیم



رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری مجلس شورای اسلامی در پایان، با انتقاد از اینکه درآمد سرانه دولت رشد داشته اما نتیجه آن را نه تنها در سفره‌های مردم ندیدیم بلکه در تخریب روز به روز آثار فرهنگی هم نظاره گر هستیم، اظهار داشت: امیدوارم رییس‌جمهور و سایر دولتمردان از درب تخریب میراث فرهنگی پاسخگوی سفره‌های خالی مردم به مجلس باشند./



پایان پیام

  • کد خبر : 372124
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار